Το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα – FOSSCOMM 2020 (https://2020.fosscomm.gr/) πραγματοποιήθηκε για 13η χρονιά το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας και τον ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Το διήμερο διεξαγωγής του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40 ενδιαφέρουσες ομιλίες και εργαστήρια από Έλληνες και ξένους ομιλητές για τις ανοιχτές τεχνολογίες τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 1200 συμμετέχοντες. Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Άγγελο Μιχάλα, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Μαρδίρη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, κ. Ηρακλή Βαρλάμη καθώς και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού ‘Έργου Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριο Τζήμα.

Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου με την εισήγηση του επικεφαλής του Γραφείου Προγράμματος Ανοιχτού Κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ευάγγελου Τσαβαλόπουλου, με τίτλο “The Open Source Strategy of the European Commission” όπου έγινε αναφορά στη νέα στρατηγική ανοιχτού κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (παρουσίαση). Ενδεικτικά, κάποιες από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου ήταν:

  • Η εισήγηση από τον Alexander Sander ( FSFE EU Policy Manager), σχετικά με τον ρόλο του Ελεύθερου Λογισμικού κατά την διάρκεια της Πανδημίας και την σημασία να διατίθεται με ελεύθερες άδειες το λογισμικό που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο (παρουσίαση)
  • Η εισήγηση του Italo Vignoli (Ιδρυτικό μέλος του The Document Foundation, επικεφαλής του Associazione LibreItalia και μέλος του Open Source Initiative (OSI)) για τα 10 χρόνια του Libreoffice και τον ρόλο του στην ελευθερία των χρηστών (παρουσίαση)

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και πληροφορίες για όλους τους ομιλητές και τις παρουσιάσεις μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου.

Κατηγορίες: Νέα

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *